Graffiti verwijderen

Het kan iedereen overkomen: u wordt ’s ochtends wakker om te ontdekken dat er in de nacht ervoor graffiti op uw gevel, garagedeur, of buitenmuur is gespoten. Dit is een erg onaangename ontdekking. Graffiti is zelden mooi en bovendien had u er niet bepaald om gevraagd. Om van de muurschildering af te komen is daarnaast een dure en tijdrovende klus. Helaas zal het toch moeten gebeuren en dan kunt u maar beter goed geïnformeerd op zoek gaan naar een bedrijf dat u kan helpen met het graffiti verwijderen.

Verschillende methodes van graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen kan op verschillende manieren, maar gebeurt echter vrijwel altijd door hogedrukreiniging, chemisch reinigen of zandstralen:

  • Hogedrukreiniging: bij deze methode van graffiti verwijderen wordt er kokend water onder hoge druk op de gevel gespoten, waardoor het vuil en de verf loslaat.
  • Chemisch reinigen: een mengsel van water en chemisch reinigingsmiddel wordt op de muur gespoten om hardnekkige verfresten te kunnen verwijderen.
  • Zandstralen: dit is de meest agressieve manier van reiniging en wordt het vaakst gebruikt voor graffiti verwijderen. Een mengsel van zand en water wordt op de muur gespoten om het vuil te kunnen verwijderen. Soms is dit de enige manier van graffiti verwijderen, maar het kan helaas voor schade aan uw gevel zorgen.

De prijzen voor deze methodes hangen af van de aanbieder en van de omvang van de klus. U kunt echter uitgaan van kosten van 15 tot 50 euro per vierkante meter. Graffiti verwijderen kan daarnaast goedkoper worden, als u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt door het aanvragen van vrijblijvende offertes.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Natuurlijk is het erg vervelend om te maken te krijgen met dit soort vandalisme, maar u kunt de noodzaak voor graffiti verwijderen aangrijpen om gelijk uw hele gevel een goede reinigingsbeurt te geven. Als het een grote klus is, krijgt u wellicht nog korting op de projectprijs en uw gevel ziet er weer als nieuw uit. In sommige gevallen kunt u de kosten voor graffiti verwijderen zelfs verhalen. Wanneer de dader gepakt wordt, zal deze zelf voor de schade op moeten draaien. Is dit niet het geval, dan kunt u een beroep op de gemeente doen. Bij graffiti met een discriminerende of haatdragende boodschap zal de gemeente vaak de kosten voor het verwijderen vergoeden.

Voorkomen is beter dan genezen

Graffiti verwijderen is een dure klus, die u liever niet nogmaals wilt laten uitvoeren. U kunt daarom overwegen om uw muur te laten behandelen met anti-graffiti coating. Dit zorgt ervoor dat er een klein beschermlaagje op uw gevel komt, waardoor graffiti in de toekomst een stuk eenvoudiger te verwijderen is. Anti-graffiti coating is er in permanente en semi-permanente vorm. Als u toch bezig bent, kunt u er daarnaast voor kiezen om uw gevel te impregneren, dan is ‘ie gelijk waterafstotend.

Vergelijk gratis

Gratis gevelreinigers vergelijken voor uw gevel!

Vergelijk gratis gevelreiniging in uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen op gevelreiniging!

Vergelijk gratis
Na een lange tijd aan te kijken tegen een veel te smerige gevel hebben wij besloten om deze te laten reinigen. Geen ervaring met gevelreinigers en daarom via gevelreiniging-feitjes.nl zoveel mogelijk ingelezen. Nu kijken we weer tegen een nieuwe gevel aan!
Ferdy
De informatie heeft ons verder geholpen bij het impregneren van onze gevel. Het was heel duidelijk en konden ook gelijk in contact komen met een lokaal bedrijf. Zo is alles snel afgehandeld en wisten we wat we konden kiezen.
Patrick
Via de gratis vergelijking die ons werd aangeboden, hebben wij grote verschillen gezien tussen de bedrijven. Dit heeft ons sowieso veel geld bespaard!
Annet
Over ons

Wij zijn de specialist van de omgeving Utrecht wat betreft verhuizingen. Allerlei soorten verhuizingen kunnen worden uitgevoerd door ons team. Een team met ervaren verhuizers die verstand hebben van zaken. Alles gericht op het zo snel en veilig mogelijk verhuizen van uw inboedel! Op zoek naar een verhuisbedrijf in de regio Utrecht, dan kunnen wij u hierbij perfect helpen!

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid in de omgeving van Utrecht:

  • Bussum
  • Naarden
  • Hilversum
  • Utrecht
  • Soest
  • Barneveld
Gratis vergelijking

Om tot een juiste keuze te komen voor een verhuisbedrijf, raden wij aan om een geheel gratis vergelijking aan te vragen.