Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite! Vraag tot 4 offertes op

Buitenmuur reinigen

Meestal gaat het ongemerkt, maar in de loop van de jaren kan vuil, roet en mos zich aan uw buitenmuur gaan hechten. Dit valt u misschien niet echt op, maar uw buitenmuur reinigen kan ervoor zorgen dat uw gevel ineens weer straalt. U ziet dan eigenlijk pas hoeveel vuil zich had opgehoopt. En heeft daarnaast nog andere voordelen, zoals het beschermen en onderhouden van uw gevel. Meer informatie over de kosten van gevelreiniging? Bekijk dan deze pagina over de kosten.

Waarom de buitenmuur reinigen?

Zoals gezegd biedt het reinigen van de buitenmuur verschillende voordelen. Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk het uiterlijk van uw woning. Wanneer uw buitenmuur weer schoon is zal uw hele woning er weer fris en goed onderhouden uitzien. Daarnaast verhoogd het reinigen de waarde van uw woning, net zoals het reinigen van een dak. Een andere goede reden voor het laten doen van deze klus, is dat de kans op schade vermindert wordt. Het is dus een goede investering in het onderhoud van uw gevel en voorkomt dat u in de toekomst veel moet betalen voor een gevelrenovatie.

1) Stoomreiniging en chemische reiniging

De meest eenvoudige manier van reinigen is met een hoge drukspuit, of de zogenaamde stoomreiniging. Deze methode is geschikt voor mild vuil, zoals mos of de afdruk die een verwijderde klimop heeft achtergelaten. Ook lichte aanslag van uitlaatgassen kan met stoomreiniging verwijderd worden. Bij stoomreiniging wordt de buitenmuur met kokend water en een hogedrukspuit gereinigd. De kosten voor deze vorm van buitenmuur reinigen, liggen rond de €5 euro per vierkante meter.

Voor hardnekkig vuil dient u uw buitenmuur te laten behandelen met een chemische reiniging. De buitenmuur reinigen met chemische reiniging is bijvoorbeeld aan te raden bij roetvorming of voor het verwijderen van verfresten. Bij chemische reiniging wordt water gemengd met een chemisch reinigingsmiddel, wat vervolgens op de muur gespoten wordt. Het is duurder dan stoomreiniging, namelijk zo’n €15 euro per vierkante meter. Het voordeel van deze manier van buitenmuur reinigen is echter dat er grote oppervlakten in korte tijd kunnen worden behandeld. Als u een gevelreiniger kunt vinden die een uurtarief rekent (in plaats van een prijs per m2), dan kan dit voordeliger uitpakken.

2) Zandstralen

Wanneer er ernstige vervuiling op uw buitenmuur zit, dan kunt u uw muur laten reinigen door middel van zandstralen. Hiermee wordt de meest hardnekkige vervuiling zoals graffiti verwijderd. De buitenmuur reinigen met zandstralen betekent dat water vermengd wordt met zand, wat vervolgens op de muren wordt gespoten. Dit kost u ongeveer €15 per vierkante meter.

Welke methode?

Als u niet precies weet welke methode het meest geschikt is voor uw muur, dan kunt u het beste u vrijblijvend laten adviseren over de mogelijkheden. Vraag vrijblijvende offertes van gevelreinigers bij u in de buurt op om een idee te krijgen van de kosten en te kiezen voor de beste deal om zodoende te besparen op uw klus.

Wat kost gevelreiniging precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.