Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is een methode om de staat waarin een gevel verkeert snel te herstellen door de vervuiling te verwijderen. Deze vorm van schoonmaken wordt steeds vaker toegepast bij het onderhouden van gebouwen. Hoewel het een effectieve en snelle techniek is, kan deze niet zomaar meer op iedere ondergrond worden toegepast. Laat daarom als eerste controleren of de voegen van uw woning bestand zijn tegen de chemische reiniging.

Wat houdt het chemisch reinigen van een gevel in?

Om een gevel chemisch te reinigen, wordt vaak waterstoffluoride, waterstoffosfaat, ammoniumwaterstoffluoride en/of waterstofchloride gebruikt. Dit wordt verneveld of met een borstel aangebracht op de gevel. Vervolgens moet dit 5 minuten tot een half uur inwerken, waarna de gevel onder hoge druk met een reiniger en water kan worden afgespoten. Doordat een chemische reactie optreedt, laat het vuil los van de gevel. Vaak wordt hierna nog een smeermiddel aangebracht dat zouten opneemt uit de ondergrond. Houd er rekening mee dat het vuil niet altijd direct loskomt en dat het definitieve resultaat pas na zeven dagen te zien is.

Wanneer kunt u uw gevel chemisch reinigen?

Indien reinigen onder hoge druk onvoldoende resultaat biedt maar zandstralen geen mogelijkheid is omdat de gevel te vuil is, is chemisch reinigen het overwegen waard. Chemisch reinigen valt wat betreft methode en resultaat tussen deze twee categorie├źn in, maar is slechts aan te raden als laatste alternatief. De techniek is zeer agressief waardoor uw gevel beschadigd kan raken. Het voordeel is echter dat de methode relatief weinig geld kost omdat grote oppervlakken in een kort tijdsbestek behandeld kunnen worden. Er zijn ook milieuvriendelijke alternatieven op basis van enzymen of bacteri├źn op de markt die niet agressief zijn. Het resultaat is echt niet altijd voldoende en ook moeten deze middelen vaak langer inwerken dan de chemische varianten.

Wat is er nodig?

Het is sterk af te raden om zelf uw gevel chemisch te reinigen. Chemisch reinigen is geen eenvoudige klus en de techniek heeft zich in de loop der tijd sterk ontwikkeld. Er is een ruim aanbod aan diverse soorten producten die ieder geschikt zijn voor een specifieke vervuiling op een bepaalde ondergrond en er bestaat een risico op beschadiging door agressieve middelen.

Wanneer u uw gevel chemisch wilt reinigen, kunt u daarom het beste een beroep doen op de kennis en ervaring van een specialist. De vakman kan u alle voor- en nadelen uitleggen en na een grondige inspectie adviseren over de methode die het meest geschikt is voor uw gevel. Het is mogelijk dat chemisch reinigen niet de juiste optie is voor uw gevel en dat u beter voor een andere manier van reinigen kunt kiezen. Omdat de kosten van diverse factoren afhangen en sterk uiteen kunnen lopen, is het aan te raden om van tevoren vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen en deze te vergelijken.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.