Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Dak reinigen

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om hun dak te laten reinigen. Reinigen zorgt ervoor dat vuil, mos en andere aanslag verwijderd wordt zodat het dak daarna weer schoon en fris oogt. Doordat het klimaat verandert en mossen en algen beter en sneller kunnen groeien worden er gemiddeld genomen meer daken gereinigd in Nederland. Daarnaast zijn de technieken voor het reinigen sterk verbeterd, waardoor verschillende soorten en materialen in/op het dak goed te behandelen zijn. Tot slot zijn mensen meer waarde gaan hechten aan het uiterlijk van hun woning, waardoor dak reinigen populairder is geworden.

Waarom kiezen voor dakreiniging?

Wanneer u persoonlijk weinig geeft om de uitstraling van uw woning, kan het zijn dat u niet zoveel nut inziet in een reiniging. Echter biedt het meerdere voordelen. Door het verwijderen van aanslag en vuil ziet uw dak er niet alleen mooier uit, het voorkomt ook schade in de toekomst. Net als gevelreiniging, zorgt het reinigen ervoor dat uw dakpannen beter onderhouden worden en langer meegaan. Het laten vervangen van dakpannen kan al snel duur worden, dus het goed onderhouden van uw dak betaalt zich zeker uit.

Hoe wordt uw dak gereinigd?

De manier van dak reinigen hangt af van het soort dak dat u heeft. Een rieten dak behoeft namelijk een andere behandelingsmethode dan één met dakpannen of golfplaten. Zoek dit dus eerst goed uit voor u een specialist inhuurt. Het dak reinigen gebeurt echter meestal met een hogedrukspuit en kokend water. Het water wordt onder hoge druk op uw dak gespoten, waardoor het vuil en de aanslag eenvoudig verwijderd kunnen worden. Dit is een erg milieuvriendelijke methode, omdat er alleen gebruik wordt gemaakt van warm water en er geen chemicaliën te pas komen.

Het reinigen van uw dak met een hogedrukspuit kost u tussen de €5 en de €15 euro per vierkante meter. Dit is echter wel afhankelijk van het soort dak en de specialist die u in dienst neemt. Om zeker te zijn van een goede prijs, kunt u eerst een aantal vrijblijvende offertes aanvragen. Deze offertes geven u een goed beeld van de verschillende prijzen voor het dak reinigen. Omdat de prijzen van aanbieders nogal uit elkaar kunnen liggen, kunt u veel besparen door een goede en uitgebreide vergelijking te maken.

Verder onderhoud aan uw dak

Om uw dak extra goed te beschermen en te onderhouden, zijn er enkele behandelingen beschikbaar. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw dak te laten coaten. Er wordt dan een beschermend laagje aangebracht, dat beschermt tegen vuil, mos, algen en extreme weersomstandigheden. Een coating is dus een diepte-investering en zal u tussen de €10 en €20 euro per vierkante meter kosten. Daarnaast kunt u overwegen om uw dak te isoleren. Hiermee zult u vooral aanzienlijk besparen op uw stookkosten. In het menselijk lichaam gaat de meeste warmte verloren via het hoofd. Dit geldt ook voor uw woning, waarbij er tot wel 30% aan warmte verloren gaat via het dak. Een goede isolatie kan dus erg veel schelen.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.