Graffiti verwijderen

Het kan iedereen overkomen: u wordt ’s ochtends wakker om te ontdekken dat er in de nacht ervoor graffiti op uw gevel, garagedeur, of buitenmuur is gespoten. Dit is een erg onaangename ontdekking. Graffiti is zelden mooi en bovendien had u er niet bepaald om gevraagd. Om van de muurschildering af te komen is daarnaast een dure en tijdrovende klus. Helaas zal het toch moeten gebeuren en dan kunt u maar beter goed geïnformeerd op zoek gaan naar een bedrijf dat u kan helpen met het graffiti verwijderen.

Verschillende methodes van graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen kan op verschillende manieren, maar gebeurt echter vrijwel altijd door hogedrukreiniging, chemisch reinigen of zandstralen:

  • Hogedrukreiniging: bij deze methode van graffiti verwijderen wordt er kokend water onder hoge druk op de gevel gespoten, waardoor het vuil en de verf loslaat.
  • Chemisch reinigen: een mengsel van water en chemisch reinigingsmiddel wordt op de muur gespoten om hardnekkige verfresten te kunnen verwijderen.
  • Zandstralen: dit is de meest agressieve manier van reiniging en wordt het vaakst gebruikt voor graffiti verwijderen. Een mengsel van zand en water wordt op de muur gespoten om het vuil te kunnen verwijderen. Soms is dit de enige manier van graffiti verwijderen, maar het kan helaas voor schade aan uw gevel zorgen.

De prijzen voor deze methodes hangen af van de aanbieder en van de omvang van de klus. U kunt echter uitgaan van kosten van 15 tot 50 euro per vierkante meter. Graffiti verwijderen kan daarnaast goedkoper worden, als u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt door het aanvragen van vrijblijvende offertes.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Natuurlijk is het erg vervelend om te maken te krijgen met dit soort vandalisme, maar u kunt de noodzaak voor graffiti verwijderen aangrijpen om gelijk uw hele gevel een goede reinigingsbeurt te geven. Als het een grote klus is, krijgt u wellicht nog korting op de projectprijs en uw gevel ziet er weer als nieuw uit. In sommige gevallen kunt u de kosten voor graffiti verwijderen zelfs verhalen. Wanneer de dader gepakt wordt, zal deze zelf voor de schade op moeten draaien. Is dit niet het geval, dan kunt u een beroep op de gemeente doen. Bij graffiti met een discriminerende of haatdragende boodschap zal de gemeente vaak de kosten voor het verwijderen vergoeden.

Voorkomen is beter dan genezen

Graffiti verwijderen is een dure klus, die u liever niet nogmaals wilt laten uitvoeren. U kunt daarom overwegen om uw muur te laten behandelen met anti-graffiti coating. Dit zorgt ervoor dat er een klein beschermlaagje op uw gevel komt, waardoor graffiti in de toekomst een stuk eenvoudiger te verwijderen is. Anti-graffiti coating is er in permanente en semi-permanente vorm. Als u toch bezig bent, kunt u er daarnaast voor kiezen om uw gevel te impregneren, dan is ‘ie gelijk waterafstotend.

Wat kost gevelreiniging precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.