Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Kosten gevelreiniging

Om uw gevel goed te onderhouden, dient deze eens in de zoveel tijd gereinigd te worden. De kosten hangen af van de omvang van uw gevel en de manier waarop u de gevel wilt laten reinigen. Verschillende reinigingsmethoden geven verschillende resultaten. Ook wijken de prijzen per methode af. Voordat u kosten gaat maken, is het zinnig om eerst te onderzoeken welke reinigingsmethode het beste geschikt is voor uw gevel. Ook de totaalkosten zijn prettig om van tevoren op een rijtje te hebben.

Het nut van gevelreiniging

Na verloop van tijd zal er aanslag en vervuiling op uw gevel terecht komen. Wanneer u hier een gevelreiniger voor in dienst neemt, zal deze uw gevel met de juiste methode reinigen. De reinigingsmethode is afhankelijk van de mate van schade aan de gevel; een sterk vervuilde gevel vraagt om een agressievere reinigingsmethode dan een gevel met mild vuil. Gevelreiniging is belangrijk omdat het bijdraagt aan de levensduur van uw gevel. Wanneer een gevel zwaar vervuild is, kan dit tot schade aan de binnenmuur leiden. De gevel is dan niet langer vochtwerend, wat voor vochtplekken op uw binnenmuur zorgt. Ook verbetert het de uitstraling van uw woning en verhoogt een gereinigde gevel de waarde van uw huis.

Milde reiniging

Wanneer uw gevel mild vervuild is, volstaat een stoomreiniging. Gevelreiniging met stoom is voldoende wanneer uw gevel enigszins verkleurd is door een dun laagje vuil, of wanneer er zich wat mos op gevormd heeft. Ook de afdruk van een verwijderde klimop valt onder milde vervuiling. Wanneer een gevel met stoom gereinigd wordt, wordt er water tot 100 graden verwarmt. Met deze hete stoom wordt het vuil van de gevel verwijderd. De kosten voor reinigen met stoom zijn gemiddeld €5 euro per vierkante meter. Stoomreiniging heeft de laagste kosten van de drie reinigingsmethoden.

Type reiniging Prijs per m2
Stomen Gemiddeld €5,-

Chemische reiniging en gevel zandstralen

Wanneer uw gevel zwaarder vervuild is, zijn de kosten hoger. Dit komt doordat er in dat geval vaak chemisch gereinigd dient te worden. Chemische reiniging wordt gebruikt om vervuiling zoals verfresten en roet te kunnen verwijderen. Bij deze reinigingsmethode wordt er een dun laagje chemisch reinigingsmiddel op de gevel aangebracht. Dit chemisch middel zorgt ervoor dat het hardnekkige vuil eenvoudig van uw gevel verdwijnt. Het chemisch restafval wordt vervolgens netjes gerecycled. De kosten liggen bij een chemische reiniging rond de €15 euro per vierkante meter. U bent dus ongeveer drie keer zoveel kwijt als voor stoomreiniging.

Type reiniging Prijs per m2
Zandstralen Gemiddeld €15,-
Chemisch reinigen Gemiddeld €15,-

Wanneer uw gevel zwaar vervuild is, is de enige optie om het vuil te verwijderen het zandstralen van de gevel. Deze methode wordt bijvoorbeeld gebruikt om graffiti te kunnen verwijderen. Bij deze methode mengt de gevelreiniger water met een straalmiddel meestal zand en brengt dit vervolgens aan op de gevel. De kosten voor zandstralen zijn gelijk aan die voor chemische reiniging. U bent ongeveer €15 euro per vierkante meter gevel kwijt.

Het is tevens verstandig om te investeren in onderhoud. U kunt uw gevel bijvoorbeeld laten impregneren, wat ervoor zorgt dat deze geen water meer door kan laten. De kosten voor het impregneren van de gevel komen overeen met de kosten voor gevelreiniging. Voor €5 tot €15 euro per vierkante meter kunt u de gevel laten impregneren.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.