Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Stoomreinigen

Sneeuw, regen en fel zonlicht kunnen uw gevel behoorlijk aantasten. Ook de luchtverontreiniging speelt hierin een belangrijke rol. Om uw huis weer een frisse uitstraling te geven, is het aan te bevelen uw gevel met stoom te reinigen. Hoewel het een milde vorm van reiniging is, kan uw woning er naderhand weer tegenaan. Het is niet duur en u krijgt er veel voor terug. Daardoor is stoomreiniging een ware metamorfose voor uw huis.

Wat houdt het stoomreinigen van een gevel in?

Bij reinigen door middel van stoom wordt water van minimaal 100 graden tot maximaal 150 graden onder hoge druk tegen uw gevel gespoten. De warmte zorgt ervoor dat het vuil zacht wordt en door de hoge druk komt het los van de gevel. De voorkeur wordt gegeven aan een zo hoog mogelijke temperatuur bij een zo laag mogelijke druk. Op deze manier kunnen de meeste bacteriƫn gedood worden en wordt de kans op schade aan uw gevel geminimaliseerd.

Wanneer kunt u uw gevel stoomreinigen?

Jaarlijkse stoomreiniging kan veel schade aan uw gevel voorkomen. Wanneer uw gevel door middel van stoom gereinigd wordt, worden er geen chemische middelen gebruikt. Daarom is deze techniek voornamelijk geschikt wanneer de vervuiling niet al te sterk is en daarom wat makkelijker te verwijderen. Bij zware vervuiling zoals graffiti en aanslag van roet biedt stoomreiniging onvoldoende resultaat. Niet diep aangehecht vuil en lichte vormen van ongewenste begroeiing, bijvoorbeeld van klimop, algen of mossen, kunnen echter snel verwijderd worden.

Over het algemeen brengt stoomreiniging geen schade toe aan uw gevel of aan het milieu wanneer de techniek op de juiste wijze wordt toegepast. Wanneer de gevel van uw woning oud is en fijn bewerkt, is stoomreiniging echter niet geschikt. Niet iedere ondergrond is geschikt, omdat de kans dat het warme water en de hoge druk de stenen aantasten relatief groot is. Er kunnen scheuren ontstaan of zouten die in de wand zitten kunnen oplossen, met zoutuitbloei (witte vlekken) tot gevolg. Stoomreiniging is wel uitermate geschikt wanneer u uw baksteengevel wilt schoonmaken.

Wat is er nodig?

Stoomreiniging is een goede methode om uw gevel van lichte vervuiling te ontdoen, maar het is mogelijk dat u uw gevel schade toebrengt wanneer u zelf aan de slag gaat. Stoomreiniging dient te gebeuren door iemand die over de juiste kennis, ervaring en materialen beschikt. Het spreekt daarom voor zich dat u de werkzaamheden het beste kunt laten uitvoeren door een gevelspecialist. Wanneer u een vakman inschakelt, beperkt u de kans op enige vorm van schade aan uw gevel tot een minimum. Zelf reinigen door middel van stoom kan ook, maar is niet aan te raden.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.