Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Stralen

Bij hardnekkig vuil, graffiti of roet, kan de enige oplossing om uw gevel te reinigen, stralen zijn. Het stralen van de gevel is een goede manier om de gevel weer in de oude staat te herstellen. Ook is het reinigen van de gevel met deze methode een goede manier om onderhoud te plegen. Vuil kan de gevel op den duur namelijk gaan aantasten, wat tot schade en dure reparaties kan leiden.

Wat is stralen precies?

Het stralen van de gevel wil zeggen dat de gevel met een speciaal straalmiddel wordt gereinigd. Dit kan door het gebruik van water, perslucht of beide. Bij reiniging met water en een straalmiddel wordt de gevel onder lage druk gereinigd. In combinatie met perslucht wordt het straalmiddel onder hoge druk op de gevel gespoten. Meestal wordt er een combinatie van water en hoge druk gebruikt, omdat dit het beste resultaat oplevert. Stralen kan, vanwege de agressiviteit van de methode, soms echter wel voor wat schade aan de gevel zorgen. Doe deze klus dus nooit zelf en zorg dat u zeker weet dat andere methodes niet voldoende zijn om de gevel te reinigen.

Verschillende straalmiddelen

Het stralen van de gevel gebeurt meestal met zand. Deze manier van reinigen wordt dan ook meestal zandstralen genoemd. Zand is echter niet het enige middel dat gebruikt wordt bij stralen. Meestal zijn straalmiddelen kleine steentjes. Bij het kiezen van een straalmiddel kan gelet worden op de grote van de korrels, de scherpte en de hardheid. Straalmiddelen hebben bepaalde grenzen, bijvoorbeeld op het gebied van korrelgrootte. Dit is door de wet bepaald. Zorg dus dat de specialist die u in dienst neemt hiervan op de hoogte is en zich aan de wet houdt.

Waar moet u nog meer op letten?

Bij het stralen van de gevel komt nog wat wetgeving kijken, voornamelijk op het gebied van afvalverwerking en ontheffing. Voor stralen is in de meeste gemeenten een vergunning of ontheffing nodig. Dit komt doordat het afval dat overblijft na het stralen op een speciale manier verwijdert moet worden. Ook zijn er verschillende regels omtrent geluidsoverlast. Zorg ervoor dat u iemand inhuurt die de juiste vergunningen heeft en op de juiste manier te werk gaat. U wilt namelijk niet met een boete achterblijven.

Er zijn veel specialisten waardoor het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Het type straalmiddel hangt bijvoorbeeld af van uw type muur, dus zoek goed uit wat voor uw situatie van toepassing is. Daarnaast is vergelijken een goede methode om te besparen op de klus. Het is een eenvoudige manier om snel de goedkoopste aanbieder te vinden. Soms kunt u tot wel 40% besparen door niet direct met de eerste de beste aanbieder in zee te gaan.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.