Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Zandstralen

Een gevel die in perfecte staat verkeert levert u veel voordelen op. Het ziet er mooi en verzorgd uit en hierdoor stijgt bovendien de waarde van uw woning. Het is daarom zonde als de gevel ontsierd is door vervuiling. Dit is echter uitstekend te verhelpen door middel van zandstralen.

Wat houdt een gevel zandstralen in?

Bij zandstralen wordt een mengsel van vocht en korreltjes onder lage druk tegen uw gevel gespoten. De korreltjes zorgen voor een perfecte reiniging. Deze kunnen uit allerlei soorten mineraalzand bestaan. Vaak wordt hier olivinezand voor gebruikt, dat zonder de gevelsteen of de beschermende laag van de muur te beschadigen, waar kinetische energie bij vrijkomt. Deze energie zorgt voor de reiniging van de gevel.

Andere soorten mineraalzand kunnen ook worden gebruikt om gevels te zandstralen. Naast zandsoorten kan bijvoorbeeld ook kalkpoeder of soda worden gebruikt. Het voordeel hiervan is dat het zachte middelen zijn, waardoor deze zeer geschikt zijn om oude gebouwen die in een slechte staat verkeren te reinigen. Bovendien is soda zo zacht dat het zelfs gebruikt kan worden om glas schoon te spuiten.

Wanneer kunt u uw gevel zandstralen?

Wanneer uw gevel zeer zwaar vervuild is, bijvoorbeeld door middel van roet of graffiti, is zandstralen de geschikte methode om de muur weer in originele staat te brengen. Zandstralen is vereist omdat dit soort vervuiling niet te verwijderen is met uitsluitend een chemisch middel. Een gevel die is gemaakt van een soort steen die gemakkelijk beschadigd kan raken, zoals natuursteen of zandsteen, kan echter niet gezandstraald worden. Het straalmengsel van vocht en korreltjes en de hoge druk waarmee dit tegen de gevel wordt gespoten, kan ervoor zorgen dat de muur kapot gaat.

Wat is er nodig om uw gevel te zandstralen?

Het is sterk af te raden om zelf uw gevel te zandstralen. Het gaat om een ingewikkeld karwei waar ervaring en speciale vakkennis voor nodig is om het werk op de juiste wijze uit te kunnen voeren. Naast een relevante opleiding is eveneens speciaal materiaal en kleding die voldoende bescherming biedt nodig. De machines die gebruikt moeten worden kunnen immers voor ernstige verwondingen zorgen.

Ook kunnen de chemische middelen waarmee gezandstraald wordt schade toebrengen aan uw huid en aan uw ogen. Wanneer u uw gevel wilt reinigen door middel van zandstraling, kunt u daarom het beste een vakman inschakelen. Deze kan u eveneens adviseren over de methode die het meest geschikt is voor uw gevel. De kosten hangen af van diverse factoren. Het is aan te raden om van tevoren vrijblijvend offertes aan te vragen en deze te vergelijken. De besparing op een klus kan immers sterk oplopen.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.