Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite! Vraag tot 4 offertes op

Gevelrenovatie

Verkeert uw gevel in een slechte staat? Dan is gevelrenovatie de oplossing. Wanneer uw gevel met slecht voegwerk te maken heeft en vervuild is, gaat deze minder lang mee en ontstaan er problemen op het gebied van isolatie. Na een gevelrenovatie is uw gevel echter weer zo goed als nieuw.

Wat houdt een gevelrenovatie in?

Gevelrenovatie is een combinatie van als eerste het renoveren, vervolgens het reinigen en ten slotte het impregneren van uw gevel. Over het algemeen betekent gevelrenovatie dat scheuren in de gevel worden opgevuld en/of kapotte stenen worden vervangen. Ook worden alle oude voegen verwijderd en worden deze vervangen voor nieuwe. Nadat uw gevel is gerenoveerd, is het belangrijk om deze te reinigen, bijvoorbeeld door middel van zandstralen, stoom of chemische middelen.

Gevelreiniging zorgt er immers voor dat u uw gevel kunt impregneren en op deze manier perfect kunt beschermen tegen vuil en invloeden van het weer. Zo gaat uw gerenoveerde gevel nog langer mee. Om de levensduur van uw gevel nog meer te vergroten, is het ook verstandig om de oorzaak van de schade te achterhalen. Onder andere temperatuurverschillen tussen de lucht en buiten uw huis (een te zware druk van de gevel op kozijnen en een gebrek of juist een overschot aan water in de grond rondom uw woning) kunnen scheuren in uw gevel veroorzaken. Wanneer de oorzaak van het probleem bekend is, kan dit verholpen worden zodat de kans op schade in de toekomst wordt verkleind.

Wanneer kunt u uw gevel renoveren?

Vaak wordt pas met de renovatie van een gevel gestart wanneer de schade zich in een vergevorderd stadium bevindt. Het is echter van groot belang om uw gevel regelmatig te controleren en indien nodig op tijd met de gevelrenovatie te starten. Zodra een gevel eenmaal de eerste schade begint te vertonen, wordt deze immers binnen korte tijd erger. Denk hierbij aan pleisterwerk dat afbrokkelt, voegen die scheuren of eruit vallen en scheuren in het metselwerk. Hoe erger de schade, hoe duurder de reparatie. Om erger te voorkomen en kosten te besparen is het dus belangrijk om de problemen met uw gevel zo snel mogelijk te laten oplossen.

Wat is er nodig voor een gevelrenovatie?

Voor alle manieren waarop uw gevel met schade te maken kan krijgen zijn er genoeg oplossingen om deze te herstellen. Uw gevel renoveren is een omvangrijk karwei. Het is vrijwel onmogelijk om dit zelf op de juiste wijze uit te voeren. Gevelrenovatie bestaat op allerlei niveaus en op elk gebied dienen de problemen op professionele wijze verholpen te worden. Een standaardprijs is niet nauwkeurig vast te stellen, omdat er verschillende werkzaamheden nodig kunnen zijn waar verschillende prijzen aan zijn verbonden. Daarom is het verstandig om in contact te komen met gevelbedrijven die u kan adviseren over de mogelijkheden en de bijkomende kosten.

Wat kost gevelreiniging precies?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.