Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Buitengevelisolatie

Er zijn veel manieren om door middel van isolatie te besparen op stookkosten en daarmee op uw energierekening. Indien u de meest gangbare vormen van isolatie al heeft toegepast, maar toch nog wilt gaan voor een extra besparing, dan is buitengevelisolatie een prima optie.

Wat is uw voordeel?

Wanneer u de gevel vanaf de buitenkant wilt isoleren, moet u er wel rekening mee houden dat het aanbrengen van deze isolatiematerialen duurder is dan isoleren vanaf de binnenzijde. Echter, buitengevelisolatie levert jaarlijks een gemiddelde besparing aan stookkosten op van €7 euro per m2. Daarbij is buitengevelisolatie makkelijk uit te voeren. Een verbouwing is niet nodig. Doordat de buitengevelisolatie gelijkmatig en aaneengesloten tegen de buitengevel wordt geplaatst, heeft u geen last meer van tocht en worden vochtproblemen voorkomen. Bij deze vorm van isolatie is er tevens geen sprake van koudebruggen. Uw woning wordt daardoor comfortabeler. Het mindere warmteverlies en daardoor het lagere energieverbruik is ook nog eens goed voor het milieu.

Een ander voordeel is dat uw buitenmuren er weer als nieuw uitzien. Voordat u besluit om buitengevelisolatie toe te passen moet u nagaan of het voor uw woning rendabel is. Over het algemeen duurt het 10 jaar voordat u de kosten heeft terugverdiend.

Wat is mogelijk?

Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de gevel aangebracht. U heeft de keuze uit diverse soorten afwerkingen. Sierpleister is een van de mogelijkheden. Daarnaast is er een groot assortiment aan gevelbekleding beschikbaar variƫrend van vezelcementplaten tot houten planken. Ook kunststofplaten behoren tot de mogelijkheid. De keuze voor de isolatie bepaalt de hoeveelheid warmte die binnen de woning blijft. Dit wordt bepaald aan de hand van de zogenaamde warmteweerstand, gemeten in Rd. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatie en hoe groter het voordeel.

Een deskundige kan voor u berekenen of het de moeite waard is om uw gevel te isoleren en welk materiaal u nodig heeft om voldoende rendement te halen. Buitengevelisolatie is een van de duurste vormen van isolatie, maar levert wel het hoogste rendement op. Deze geldbesparing is niet alleen afhankelijk van het materiaal dat u laat aanbrengen, maar hangt mede af van uw stookgedrag. In sommige gevallen wordt subsidie toegekend. Het loont zeker de moeite om na te gaan of u in aanmerking komt voor subsidie. Een energiebespaarlening of groene lening aanvragen is ook mogelijk.

De voorwaarden?

Door buitengevelisolatie verandert het uiterlijk van uw woning. Een vergunning voor buitengevelisolatie dient u aan te vragen bij uw gemeente. In een aantal gevallen, bijvoorbeeld bij twee-onder-een-kapwoningen, is buitengevelisolatie niet toegestaan. Ook bij monumentale panden en beschermde stadsgezichten zal waarschijnlijk geen vergunning worden verleend. Het is dus raadzaam om dit vooraf te controleren. Het is mogelijk dat het verbod slechts geldt voor bijvoorbeeld alleen de voorgevel. U kunt in dat geval dan wel de zij- en achtergevels isoleren en alsnog een behoorlijk rendement behalen. Om het rendement te optimaliseren kunt u tevens kiezen voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.