Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Gevelrestauratie

Gevelrestauratie wordt voornamelijk toegepast bij oude panden om op die manier de sfeer en uitstraling van voorheen terug krijgen. Door de tand des tijds kan de gevel behoorlijk zijn aangetast. Dit is niet alleen een probleem voor het uiterlijk van uw woning, maar kan ook zorgen voor ongemakken omdat beschadigde buitenmuren makkelijk vocht opnemen met alle gevolgen van dien. Zichtbare grote scheuren, maar ook kleine vrijwel onzichtbare haarscheuren, kunnen voor lekkage zorgen. Ook kan schimmelvorming in uw huis het gevolg zijn. Indien u van deze problemen af wilt en bovendien de luxe en hoogwaardige uitstraling van uw huis wilt behouden, dan is gevelrestauratie tegen een goede prijs voor u zeker een optie.

Wanneer de gevel restaureren?

Bij gevelrestauratie is het uitgangspunt dat u de buitenmuren van uw woning laat herstellen naar de oorspronkelijk staat door de schade van de buitenmuren te repareren. Uw persoonlijke wensen zijn hierbij natuurlijk van belang. U moet vooraf bepalen of u uitsluitend uw gevel zo veel mogelijk in de oude staat terug wilt brengen of dat u tevens een aantal bouwkundige handelingen wilt toepassen. Hierbij kunt u denken aan impregnatie waardoor een vochtafstotende laag ontstaat of bepaalde vormen van isolatie.

Gevelrestauratie vraagt vakmanschap

Wanneer u de buitenzijde van uw woning wilt restaureren, dan moet u wel bedenken dat de inzet van ouderwets vakmanschap hierbij noodzakelijk is. Er zijn speciaal opgeleide gecertificeerde restaurateurs aan wie u de gevelrestauratie met een gerust hart kunt overlaten. Deze vakmensen beheersen de techniek van het maken van het ouderwetse voegwerk dat in de gevels van historische panden werd toegepast. Zij beschikken over de juiste apparatuur voor het aanbrengen van bijvoorbeeld de knipvoeg, de geborstelde voeg en de snijvoeg en kunnen beschadigingen herstellen zonder zichtbaar kleurverschil. Belangrijk is dat de restauratie wordt uitgevoerd met respect voor het verleden van het pand, maar ook moet rekening worden gehouden met een onderhoudsvrije toekomst.

Gevelrestauratie vraagt voorbereiding

Wanneer u besloten heeft tot gevelrestauratie over te gaan om deze in de oude staat terug te brengen, dan moet u zoveel mogelijk informatie verzamelen. U kunt hierbij foto’s en bouwtekeningen gebruiken, maar ook een gesprek met voormalige bewoners of omwonenden die het pand al langer kennen kan tot ideeën leiden. Met deze informatie over de oorspronkelijke staat kan worden bepaald welke handelingen de huidige gevel moet ondergaan om de oude staat terug te krijgen.

Bij een gevelrestauratie worden over het algemeen een aantal werkzaamheden uitgevoerd. De restaurateur begint met het zoeken naar scheuren in het metselwerk om deze vervolgens te repareren. Vervolgens worden de voegen bekeken. De gebruikte voegtechniek bepaalt in grote mate de uitstraling van uw woning. De restaurateur moet daarom in staat zijn deze ouderwetse voegtechnieken toe te passen. De kleur van het pand kan door externe invloeden zoals luchtverontreiniging en zonlicht behoorlijk afwijken van de oorspronkelijke kleur. Dikwijls komt de originele kleur door middel van stralen terug. Het laatste aandachtspunt zijn de kozijnen en raamdorpels. Wanneer deze niet passen bij de authentieke gevel, kan soms een likje verf voldoende zijn. In een enkel geval zal men de kozijnen moeten vervangen.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.