Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Kosten buitengevelisolatie

Voor het vergroten van de waarde van uw huis en het drukken van de stookkosten, kunt u overwegen om uw gevel te laten isoleren. Vooral de gevels van oudere panden zijn vaak niet goed geïsoleerd, waardoor er veel warmte verloren gaat. Het is dan een optie om gevelisolatie toe te passen. U zult er ook uw energielabel aanzienlijk mee verbeteren. De kosten voor gevelisolatie hangen af van het soort isolatie dat u wilt laten plaatsen. Elke vorm van gevelisolatie heeft bepaalde eigenschappen en specifieke prijzen.

Spouwmuurisolatie

De spouw is de holle ruimte tussen twee aan elkaar bevestigde muren, namelijk uw binnenmuur en uw buitenmuur. Bij spouwisolatie worden er gaten in de muur geboord en wordt de spouwmuur opgevuld met isolatie. Het voordeel van spouwmuurisolatie, is dat de kosten laag zijn, terwijl u toch flink kunt besparen. Voor €15 per vierkante meter kunt u uw gevel al op deze manier laten isoleren. Daarnaast duurt het gemiddeld slechts 4 tot 5 jaar tot u de investering weer hebt terugverdiend door de besparing op stookkosten.

Investering Jaarlijkse besparing
Spouwmuurisolatie (hoekhuis 100 m2) €2000 €500

Binnengevelisolatie en buitengevelisolatie

Bij binnengevelisolatie wordt uw huis van binnen uit extra ge├»soleerd. Dit gebeurt door het plaatsen van een voorzetwand tegen de binnenmuur. Deze voorzetwand wordt vervolgens geverfd, gestukt of behangen, zodat de muur niet opvalt in de betreffende kamer. De kosten van binnengevelisolatie hangen af van de dikte van het isolatiemateriaal, maar zullen rond de €100 per vierkante meter zijn. Let er wel op dat u wat ruimte in huis kunt verliezen, doordat er een paar extra centimeter wand aan de binnenzijde van uw huis worden geplaatst. De kosten van gevelisolatie zijn met deze methode gemiddeld binnen 10 jaar terugverdiend.

Bij buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal niet tegen de binnenmuur geplaatst, maar tegen de buitenmuur. Het geeft met €130 euro per vierkante meter de hoogste kosten. Het voordeel van buitengevelisolatie is echter dat het een stuk effectiever is dan spouwmuurisolatie. U zult na deze investering dus flink gaan besparen op de stookkosten. Door de hoge kosten zal het echter wel rond de 15 jaar duren voordat u uw investering heeft terugverdiend.

Investering Jaarlijkse besparing
Buitengevelisolatie (hoekhuis 100 m2) €12.000 €650

Waar moet u op letten bij een prijsvergelijking?

Wanneer u een specialist zoekt om uw gevel te isoleren, wilt u niet met te hoge kosten komen te zitten. De prijzen die hier genoemd zijn, zijn gemiddelden en kunnen afwijken van uw eigen situatie. Voor een zo goed mogelijke indicatie kunt u het beste meerdere offertes aanvragen. In de offertes zou uitgesplitst moeten staan wat u voor isolatiemateriaal, machinekosten, arbeidskosten en btw moet betalen. De prijzen van verschillende aanbieders kunnen flink verschillen, dus het loont zeker de moeite om uitgebreid te vergelijken en zo te besparen op de factuur.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.