Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Kosten gevelrenovatie

Het kan voorkomen dat er schade ontstaat aan uw gevel. Dit is erg vervelend en zorgt voor onverwachte kosten. Het is echter onverstandig om lang te wachten met de renovatie. De schade zal dan namelijk verergeren, waardoor u met hogere kosten komt te zitten. Deze zijn voornamelijk afhankelijk van de schade aan uw gevel. Verschillende soorten schade vraagt namelijk om verschillende behandelingsmethoden.

Hoe herkent u de verschillende soorten schade aan uw gevel? Zichtbare schade aan de gevel kan scheuren betreffen of er kunnen kapotte stenen in de gevel zitten die vervangen moeten worden. In dat geval moet vaak ook het voegwerk (deels) vervangen worden. Gevelschade komt vaak voort uit het slecht onderhouden van de gevel. Om schade te voorkomen dient u uw gevel regelmatig te laten reinigen. Gevelschade kan ook komen door een te groot verschil tussen de binnentemperatuur en de buitentemperatuur. Het is verstandig om te achterhalen waarom uw gevel schade heeft opgelopen, zodat u dit in de toekomst kunt voorkomen.

Werkzaamheden

Zoals gezegd hangen de kosten af van de schade en het soort werkzaamheden dat er gedaan moet worden. Meestal zullen er door scheuren of andere schade stenen vangen moeten worden. Dit zal u zo een €10 per steen kosten. In combinatie met het vervangen van stenen is voegwerk vervangen een veel voorkomende klus. Dit kost u ongeveer €35 per vierkante meter. Wanneer er een dorpel of een latei moet worden vervangen, dan zult u daar ongeveer €45 per vierkante meter voor moeten betalen.

Soort Prijzen
Vervanging voegwerk (met machines) €35,- per m2
Vervanging voegwerk (met de hand) €38,- per m2
Gebroken stenen vervangen €10,- per steen
Raamdorpels vervangen €45,- per m2
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,-

Kosten voorkomen

De kosten voor een gevel van ongeveer 60 vierkante meter kunnen gemakkelijk meer dan €8.000 zijn. Deze klus wilt u natuurlijk liever niet hoeven doen. Het is daarom belangrijk om de kosten in de toekomst te voorkomen. Dit kan op twee manieren:

  • Gevelreiniging: u zult sowieso uw gevel moeten laten reinigen voordat u deze laat renoveren. Dit om kleurverschil te voorkomen. Daarnaast voorkomt gevelreiniging schade aan uw gevel. De kosten liggen rond de €5 per vierkante meter.
  • Gevel impregneren: door een gevel te impregneren, wordt deze waterafstotend. Ook zullen vuil zoals mos en uitlaatgassen zich minder snel hechten aan de gevel. De gevel impregneren voorkomt dus gevelschade en extra kosten. Impregneren kost u tussen de €5 en €15 per vierkante meter.

Besparen

Om te besparen op de kosten is een uitgebreide vergelijking van verschillende aanbieders noodzakelijk. Dit kunt u doen door verschillende vrijblijvende offertes aan te vragen. De prijzen van verschillende specialisten kunnen behoorlijk afwijken, dus een vergelijking van de kosten is altijd verstandig om niet te veel te betalen voor uw klus.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.