Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Gevel impregneren

Zowel in vrij nieuwe als oude huizen kan de buitenmuur doorslaan. Zowel heftige felle regenbuien als perioden met langdurige regen kunnen ervoor zorgen dat een buitenmuur verzadigd raakt. Het vocht slaat dan als het ware naar binnen en dit veroorzaakt lelijke vochtplekken op uw binnenmuren, bijvoorbeeld behang dat loslaat en schimmel. Om dit probleem op te lossen kunt u uw gevel impregneren.

Waarom uw gevel impregneren?

Vrijstaande huizen hebben eerder last van vocht doorlatende gevels dan rijtjeshuizen. Met name gevels op het westen of zuidwesten zijn hier gevoelig voor, omdat de wind het regenwater hier tegenaan doet waaien. Wanneer een gevel eenmaal water doorlaat, is dit proces niet te stoppen. Met andere woorden: het houdt niet vanzelf op. Wanneer u uw gevel laat impregneren lost u deze hinderlijke problemen op een eenvoudige manier op.

De letterlijke betekenis van impregneren is met een stof (het impregneermiddel) een materiaal (de gevel) doordringen. Het gevolg is dat de geïmpregneerde buitenmuur geen vocht meer doorlaat. Impregneren wordt toegepast bij buitenmuren die veel vocht bevatten. Het heeft alleen zin als het vocht in de muur wordt veroorzaakt door een factor van buitenaf, zoals regen en wind. Wanneer optrekkend vocht de oorzaak is van uw vochtige muur, dan heeft impregneren geen nut. U moet dan op zoek naar een andere bouwkundige oplossing.

Een andere manier om de muren waterafstotend te maken is hydrofoberen. Hierbij wordt een chemisch preparaat aangebracht en helpt dit tegen hevige regenbuien.

Wat is het resultaat?

De stof waarvan het impregneermiddel is gemaakt dringt door tot in de stenen of het hout van uw gevel. Omdat het middel de pori├źn van de muur dicht maakt, kan er geen vocht meer doordringen. Door het impregneren van uw gevel wordt uw muur niet alleen waterafstotend, maar omdat er geen vocht meer naar binnen kan ook schimmelwerend. Daarnaast zijn vrijwel alle impregneermiddelen voorzien van een brandvertragend middel. Dit maakt uw woning zonder extra handelingen of onkosten meteen een stuk veiliger. Door uw gevel te impregneren, beschermt u uw muren ook tegen de invloeden van zure regen en andere vormen van luchtverontreiniging.

Indien u dat wenst kunt u zelfs een graffiti-werende laag over uw muur laten aanbrengen. Als er dan toch graffiti op uw muur gespoten wordt, is dit makkelijk te verwijderen. Belangrijk is om, voordat u overgaat tot impregneren, na te gaan of de voegen nog goed zijn. Let ook op dat scheuren en dergelijk eerst worden gerepareerd. Uiteraard moet de gevel goed schoon zijn voordat het impregneermiddel wordt aangebracht.

Een milieuvriendelijke prijs

Het impregneren van uw buitenmuren heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Er zijn geen al te hoge kosten mee gemoeid omdat het niet gaat om een grootscheepse verbouwing. Wanneer uw muren geen vocht meer doorlaten, betekent dit dat u af bent van de gevolgen van vochtuitslag op uw binnenmuur, zodat u daar ook geen extra tijd en geld meer aan hoeft te besteden. Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van impregneermaterialen die milieuvriendelijk zijn. U kunt als u dit wenst specifiek bij de vakman vragen om impregneermiddel op waterbasis in plaats van op siliconenbasis.

Coating op het dak aanbrengen

Naast het impregneren van de gevel kan er ook worden gekozen om een coating op het dak aan te brengen. Hierdoor wordt ieder soort dakbedekking beschermt en ziet het eruit als nieuw. In plaats van het hele dag vervangen is een coating dus een goedkope en snelle oplossing.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.