Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Dak coaten

Door te coaten ziet uw dak er weer uit als nieuw. Een schitterend resultaat terwijl de oorspronkelijke dakpannen gewoon op hun plaats blijven. En is veelal geschikt voor verschillende dakbedekkingen, zoals keramische dakpannen, betonpannen en golfplaten.

Een prima alternatief voor nieuwe pannen

In de loop der jaren hebben dakpannen veel te lijden onder weersinvloeden. Regen, sneeuw en felle zon kunnen de pannen flink aantasten. Vooral de betonnen dakpannen, de zogenaamde sneldekkers, slijten snel. De oorspronkelijke kleur wordt na een tijd steeds valer. Ook door de luchtverontreiniging worden de dakpannen behoorlijk aangetast. Mos- en algengroei kunnen ervoor zorgen dat uw dak er minder fraai uitziet, en dat haalt het totaalplaatje van uw woning naar beneden. Daarnaast zijn er allerlei micro-organismen die uw dakpannen kunnen aantasten.

U kunt natuurlijk overgaan tot de aanschaf van nieuwe dakpannen. Dit is best een grote uitgave. Wanneer u een wat oudere woning hebt, bestaat tevens de kans dat de oorspronkelijke dakpannen niet meer leverbaar zijn. Dit betekent dan ook nog eens een zoektocht naar geschikte dakpannen en u bent verplicht om alle dakpannen in een keer te vervangen. Wanneer u kiest voor dak coaten levert dat een aantal voordelen op. Met een hoogwaardige coating krijgt u hetzelfde resultaat als wanneer u nieuwe dakpannen laat plaatsen. Voordat de coatingslaag wordt aangebracht, wordt uw dak met een hogedrukreiniger schoongespoten. Meestal wordt een anti mos- en algengroeimiddel aangebracht. Alle aangroei van mos en algen en verontreiniging wordt hiermee verwijderd.

Wat zijn de voordelen?

Dak coaten beschermt tegen verwering. Het werkt preventief tegen vochtintrek en voorkomt dat er algen en mossen op de dakpannen gaan groeien. En werkt vuilafstotend zodat de pannen niet worden aangetast door weersinvloeden en luchtvervuiling. Ook zonnestralen hebben geen effect. Bovendien voorkomt het verder slijtage aan de dakpannen. Wanneer u uw dak en daarmee uw woning een totaal andere uitstraling wilt geven, dan is het mogelijk om een afwijkende kleur coating aan te brengen. Hiervoor kunt u kiezen uit een groot aantal standaard kleuren met glansvariaties. Ook kunt u uw dakpannen laten behandelen met een speciale coating die lekkage of kapotvriezen voorkomt. Vooral de oudere keramische dakpannen zijn hier gevoelig voor. Door het dak coaten worden haarscheurtjes in de pannen gedicht en is er geen sprake meer van bevriezing.

Duurzaam en besparend

Mits goed aangebracht gaat de coating lang mee. De meeste bedrijven geven 5 tot 10 jaar garantie, maar de coating blijft vrijwel altijd langer goed dan 10 jaar. U bespaart het geld voor nieuwe dakpannen maar het resultaat is gelijk aan een nieuw dak. Door middel van de coating ziet uw dak er uit als nieuw maar het kost veel minder dan nieuwe dakpannen. Door deze relatief eenvoudige maar duurzame oplossing, stijgt uw huis in waarde.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.