Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Dak impregneren

Uw dakbedekking heeft het hele jaar door veel te lijden. Luchtverontreiniging, regen, sneeuw en vorst maar ook felle zonneschijn hebben schadelijke effecten op uw dakpannen. Daarnaast richten mossen en algen vrijwel onzichtbare schade aan die grote gevolgen voor uw dak kunnen hebben. Met het impregneren van uw dak houdt u deze in een goede conditie.

Dak impregneren beschermt beter

Wanneer u regelmatig uw dak schoonmaakt, verwijdert u het vuil, mossen en algen. Uw dak heeft daarmee echter geen bescherming tegen de elementen van het weer en de atmosferische onzuiverheden. Door uw dak te impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, worden uw pannen beschermd met een vuil- en waterafstotende impregneerlaag. U voorkomt hiermee moeilijkheden op lange termijn. Het belangrijkste voordeel van een waterafstotende laag is dat uw pannen droog blijven. Hierdoor is er vrijwel geen kans op dat deze door de vorst kapotvriezen en hoeft u hierdoor geen kapotte dakpannen voor nieuwe te verwisselen.

Wanneer uw dak niet is geïmpregneerd, zullen na iedere reiniging mossen, algen en andere micro-organismen terugkeren. Ook kan vuil zich steeds opnieuw aan uw dak hechten, waardoor de schoonmaakbeurt van uw dak tot een telkens terugkerende taak behoort. Door uw dak te laten impregneren hecht vuil zich in de toekomst minder snel en wordt ongewenste plantengroei geremd. Wanneer er toch aanslag verschijnt, dan is deze makkelijk en snel te verwijderen.

Werkwijze

Voordat het dak impregneren plaatsvindt, moet het dak eerst grondig worden gereinigd met een stoomapparaat zodat het impregneermiddel tot diep in de pori├źn kan doordringen. Het middel zorgt ervoor dat het dak als het ware dichtslibt, waardoor vocht niet meer kan binnendringen en mossen en algen niet meer kunnen groeien. Het is belangrijk om hierbij het juiste impregneermiddel te gebruiken. Voor verschillende typen dakbedekking zijn diverse impregneermiddelen van toepassing. Gespecialiseerde bedrijven kunnen u hierover informeren.

Zodra het impregneermiddel is opgedroogd ziet u direct resultaat. Het water blijft niet meer op de pannen liggen, maar stroomt er druppelsgewijs van af. Doordat de pannen blijven ademen, heeft het impregneren geen invloed op de vochthuishouding. Het impregneermiddel is kleurloos, uw dak behoudt dus zijn oorspronkelijke kleur. Mossen en algen geven uw huis een slordige aanblik. Door uw dak te impregneren behoort dit tot de verleden tijd. Het verlengt tevens de levensduur van uw dak en verhoogt daarmee de waarde van uw huis.

Het kan voorkomen dat u na het reinigen van het dak tot de conclusie komt dat het impregneren geen optie is omdat de dakpannen een te grote schade hebben opgelopen. In dat geval is aanschaf van nieuwe dakpannen de enige mogelijkheid om lekkage en andere vochtproblemen te voorkomen. Het komt voor dat uw dak nadat u het hebt schoongemaakt een doffe uitstraling heeft. Dit is zo omdat met name door UV-straling de oorspronkelijke kleur langzaam aan verdwijnt. Dit valt extra op wanneer het dak is gereinigd. De oplossing hiervoor is uw dakpannen te behandelen met een dakcoating zodat deze degradatie vanaf het begin niet optreedt.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.