Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Hout impregneren

Wanneer u langer plezier wilt hebben van uw houten buitenproducten, dan is impregneren de juiste oplossing. Door de waterafstotende laag gaat het hout niet alleen vijf keer langer mee, maar deze laag zorgt er ook voor dat het hout minder snel vies wordt.

Duurzaamheid en besparing

Het impregneren van uw houten gevel, schutting, schuur of tuinhuis verlengt niet alleen de levensduur van het object, ook aanslag van mossen en algen vermindert sterk. Het verduurzamen van hout betekent dat het langer meegaat en er minder vaak nieuw hout moet worden aangeschaft. Dit levert u niet alleen een kostenbesparing op, ook hoeft er minder hout te worden gekapt. Met het impregneren van hout bewijst u niet alleen uzelf maar ook het milieu een dienst. Wanneer u uw houten gevel impregneert, verlengt u de levensduur waardoor uw woning in waarde kan stijgen.

Zelf doen of kant-en-klaar kopen?

Wanneer u een laag impregneermiddel aanbrengt, moet het een paar weken drogen voordat het volledig werkzaam is. U kunt uw hout impregneren op diverse manieren. Een van de simpelste manieren is met een kwast of roller een dun laagje impregneermiddel aan te brengen op het hout. Dit wordt meestal toegepast op simpele, bestaande voorwerpen. Het laagje trekt enkele milliliters in het hout. Bij deze eenvoudige toepassing dient u wel jaarlijks te controleren of de impregneerlaag nog afdoende is.

Bij te bouwen objecten kunt u het hout, voordat u het gaat toepassen, onderdompelen in een impregneermiddel. U kunt dit ook laten doen. Het middel trekt dieper in het hout en dit verhoogt uiteraard de waterafstotende werking. In bouwmarkten zijn ook onder hoge druk geïmpregneerde houtproducten te koop. Door middel van druk is hierbij het impregneermiddel in het hout geperst. Voordeel is dat de houten planken in het geheel zijn geïmpregneerd. Deze vorm van behandeling staat garant voor de langste levensduur.

De doeleinden

Zodra het hout is geïmpregneerd kunt u het gaan gebruiken voor diverse doeleinden. Wanneer u bijvoorbeeld een schuur of tuinhuis wilt bouwen, dan moet u vooraf het hout impregneren. Wanneer deze producten eenmaal staan, is impregneren niet meer goed mogelijk. Als afwerking kunt u het geïmpregneerde hout schilderen. Indien u dit wenst kunt u de planken ook voorzien van een extra laagje beits. Beits verhoogt namelijk de UV-weerstand waardoor de levensduur van het hout nog eens extra wordt verlengd.

Een aanrader is wel om bij grotere projecten zoals een gevel, schuur of tuinhuis reeds geïmpregneerd hout aan te schaffen. Vaak is dit voordeliger dan zelf impregneren. Wanneer u hout toch wilt laten impregneren, dan verdient het de aanbeveling om vooraf de prijs op te vragen. Op die manier krijgt u een goed inzicht in de prijs/kwaliteit-verhouding. Houd daarbij in de gaten dat hout impregneren een karwei is dat alleen als het zorgvuldig wordt gedaan, ervoor zorgt dat het hout een langere periode houdbaar is.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.