Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Voegwerk

Bij het opknappen, renoveren of verbouwen van een woning denken veel mensen vaak meteen aan de binnenkant van het huis, maar de buitenkant is ook van groot belang. Een goede buitenkant ziet er mooi en verzorgd uit. Door de jaren heen neemt echter de kwaliteit van voegwerk vaak af bij gebouwen zonder dat dit direct opvalt. Het weer en het milieu kunnen van grote invloed zijn op het voegwerk van een gevel. Voorkom schade aan uw gevel zoals scheuren en vochtdoorslag door goed voegwerk aan te brengen.

Wanneer is voegwerk voor uw gevel geschikt?

Vaak zijn langs de straat woningen te zien met gevels waarvan het voegwerk in een slechte staat verkeert. Dit is zonde, want renovatie kan een eenvoudige oplossing zijn om later grotere problemen te voorkomen. Het voegwerk van uw gevel kan ook uw huis een mooie en aparte uitstraling geven. En kan er zelfs voor zorgen dat uw gevel uniek wordt. Zo zijn rijtjeswoningen allemaal op dezelfde wijze gebouwd en met uw eigen voegwerk springt uw huis er echter uit. Een dergelijk voegwerk is vooral een mooi gezicht wanneer het zonlicht erop schijnt. Als u uw gevel helemaal wilt verlevendigen, dan is het ook mogelijk om de keuze te maken voor gekleurd voegwerk. Voegen zijn immers in allerlei kleuren te krijgen. Op deze manier past het voegwerk altijd bij de kleur van de stenen van uw gevel. Kies in dit geval wel voor een soort specie om ongewenst kleurverschil te vermijden.

Welke soorten voegwerk zijn er?

U kunt kiezen uit verschillende soorten voegwerk die elk andere kenmerken en eigenschappen hebben. De meest gebruikte voeg is de platvolvoeg. Deze voeg wordt gevuld met specie dat uitstekend uitgelijnd wordt met de stenen in uw gevel. Dit maakt de voegen waterdicht, zodat de kans dat water schade aan uw gevel toebrengt geminimaliseerd wordt. Naast de platvolvoeg heeft u de keuze uit de knipvoeg, snijvoeg, schaduwvoeg, teruggehouden voeg, verdiepte voeg en de tegenwoordig niet meer zo gebruikelijke bolgeklopte voeg.

Wat is er nodig om voegwerk aan te brengen?

Aan de verschillende soorten voegen waar u uit kunt kiezen zijn uiteenlopende kosten verbonden. In sommige gevallen is het lastiger om het huidige voegwerk te verwijderen dan in andere situaties. Ook tussen verschillende bedrijven zitten echter grote prijsverschillen. Indien u een vakman wilt inschakelen die zich speciaal heeft toegelegd op het afwerken van voegen in metselwerk, is het daarom aan te raden om van tevoren offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken zodat u zeker weet dat u niet de hoofdprijs betaalt. De besparing op een klus kan oplopen tot wel 40%!

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.