Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Knipvoeg

Bij een gevel denkt u waarschijnlijk direct aan het type steen en een bepaalde kleur. Wat dikwijls wordt vergeten, is dat de voeg een belangrijk onderdeel vormt van het geheel. De voeg bepaalt mede de uitstraling van uw woning. Indien u in plaats van de gewone voeg de knipvoeg toepast, heeft dat een speciaal effect en krijgt uw huis een bijzonder fraai uitzien.

Wat is een knipvoeg?

Een knipvoeg is een verdikte voeg die ten opzichte van de steen een klein stukje buiten de gevel uitsteekt. Het is een scherpe, mooi opliggende voeg die wordt gemaakt door middel van knipwerk. Hier is de naam ‘knipvoeg’ aan ontleend. De voeger snijdt met een hiervoor speciaal ontwikkelde knipbeugel het specie op een bepaalde manier af waarop een soort dakje ontstaat in de vorm van een driehoek. Om het mooiste resultaat te bereiken, is het belangrijk dat het specie op stabiele wijze op kan drogen zodat het materiaal goed hard kan worden.

Wanneer is een knipvoeg geschikt?

De knipvoeg is een versierende voeg die vooral op de gevels van monumenten en van grachtenpanden is gebruikt. Ook wordt de voeg toegepast in schoorstenen voor de open haard om deze een wat statiger uiterlijk te geven. Door het unieke uiterlijk van de knipvoeg geeft het een mooi totaalplaatje. Omdat het voegwerk van een woning ongeveer 25% van de gevel beslaat, levert dit een belangrijke bijdrage aan het uiterlijk van het huis. Er ontstaat een strak effect en een ruime indruk.

Wat is er nodig om een knipvoeg te zetten?

Wanneer een knipvoeg wordt gezet, verloopt dit proces in een vijftal stappen.

  1. Het gevelvlak wordt gereinigd en diep uitgehakt.
  2. Er worden lintvoegen (verdikte horizontale voegen) gezet.
  3. De onder- en de bovenkant van deze randen worden schuin afgesneden.
  4. Stootvoegen (verticale voegen) worden aangebracht tussen de lintvoegen.
  5. Ook de onder- en de bovenkant van deze voegen worden schuin weggesneden.

Een knipvoeg zetten is dus geen eenvoudig karwei. Het gaat om zeer specialistisch werk waar ervaring en bepaalde vakkennis voor nodig is om de techniek op de juiste wijze uit te kunnen voeren en het mooiste resultaat te bereiken. Ook is de juiste apparatuur vereist.

Om de voegen af te snijden is onder andere een knipbeugel en een speciaal mesje nodig. Omdat de knipvoeg erg ingewikkeld is om zelf op een goede manier te maken, wordt deze uitsluitend gezet door de vakman. Ook het herstellen van de gevel vereist kennis. De kosten van een knipvoeg zijn hoger dan die van een gewone voeg. Maar omdat hiermee het aanzien van uw huis duidelijk wordt verhoogd, stijgt hiermee ook de waarde van uw huis. Voordat u een gespecialiseerde knipvoeger de opdracht geeft is het aan te bevelen om diverse offertes aan te vragen. U kunt dan achterhalen of de prijzen niet al te veel van elkaar verschillen.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.