Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Kosten voegwerk

Het vervangen van voegwerk kan een dure, maar noodzakelijke klus zijn. Daarnaast is het minder eenvoudig dan het lijkt om voegwerk te laten vervangen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten voegen en voegwerk op de markt, die elk hun eigen prijs hebben. Bepalen welk voegwerk voor uw gevelrenovatie van toepassing is, is geen eenvoudige klus. Daarnaast verschillen de kosten van voegwerk per bedrijf en in sommige gevallen dient u nog extra te betalen voor het verwijderen van het oude voegwerk.

Een voeg is de naad of de overgang die tussen twee materialen zit. Dit kunnen gelijke of verschillende materialen zijn en voegen zijn te vinden bij planken, bakstenen en tegels. Het meeste voegwerk is cementvoeg, maar bij oudere panden wordt er soms nog kalkvoeg gebruikt, wat iets elastischer is. Wanneer het voegwerk beschadigd is of los is komen te zitten, zal het vervangen moeten worden.

Hoge- en lage kosten

Voegwerk dat betrekkelijk lage kosten heeft, is onder andere de platvolvoeg, bol geklopte voeg, verdiepte voeg en de teruggehouden voeg. De kosten voor deze soorten liggen allemaal rond de €10 per vierkante meter. Een iets duurdere soort voegwerk is de schaduwvoeg. Deze zorgt voor een optisch aantrekkelijker beeld doordat er schaduw op de stenen vallen. Ook loopt regenwater er door de schuine vorm gemakkelijk vanaf. De kosten liggen rond de €11 per vierkante meter.

Er zijn ook enkele voegsoorten die u aanzienlijk meer kosten; een voorbeeld hiervan is de knipvoeg. De kosten voor deze methode ligt tussen de €50 en de €100 per vierkante meter. Knipvoeg is een ambachtelijke manier van voegen waarbij het voegwerk iets uitsteekt uit de muur. Het biedt een zeer uniek uiterlijk en mag alleen door erkende specialisten geplaatst worden. De snijvoeg is vergelijkbaar met de knipvoeg, al steekt het in dit geval niet uit. De snijvoeg is iets subtieler en strakker dan de knipvoeg en de kosten liggen tussen de €50 en €90 euro per vierkante meter.

In de volgende tabel een overzicht van de indicatieprijzen voor divers voegwerk:

Type Omschrijving Prijs per m2
Platvolborstelwerk Gebruik van een borstel €10,-
Platte voeg Voeg is plat gestreken €11,-
Strakke voeg Zeer strak; moderne uitstraling €13,-
Schaduwvoeg Voeg met een schaduweffect; 'dakje' zorgt voor het effect €16,-
Snijvoegwerk De voeg steekt uit €90,-

Besparen op de kosten

U kunt besparen op de kosten door verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Doe dit door enkele offertes aan te vragen. Zorg wel dat u al een beetje weet wat u wilt en wat er mogelijk is. Een goede manier om te besparen op de kosten is daarnaast om de klus te combineren met andere werkzaamheden, zoals het renoveren van uw gevel. Wanneer u een groter project aanbiedt, zal een specialist eerder geneigd zijn om u wat korting te geven op de totaalprijs.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.