Background Image Gevelreiniging website
Gratis Offertes?
Prijzen vergelijken loont de moeite. Vraag 4 offertes op!

Voegwerk verwijderen

Wanneer het voegwerk in buitenmuren behoorlijk is aangetast, dan heeft dat een aantal consequenties. Ten eerste bezorgt een lelijke gevel uw huis geen fraaie uitstraling. Ten tweede zorgen scheuren ervoor dat er vocht in de muur kan doordringen, wat vervelende gevolgen kan hebben voor zowel de buiten- als binnenzijde van de woning.

Wanneer gaat u hiertoe over?

Het verwijderen van voegwerk is geen besluit dat u overhaast moet nemen. Het is namelijk een vervelende klus die bovendien veel stof oplevert. Ook al vindt het plaats aan de buitenkant van uw huis, u zult zeker ook binnenshuis te maken krijgen met fijne stof die vrij komt. De meest voorkomende reden om voegwerk wel te verwijderen is dat het gaat brokkelen of scheuren, wat voor vochtproblemen in huis kan zorgen. Een andere reden is dat het voegwerk vuil is en niet meer kan worden schoongemaakt. U kunt er dan voor kiezen om uw gevel opnieuw te laten voegen. De consequentie is dan wel dat het oude voegwerk eruit moet.

Diverse methodes

Voordat het voegwerk wordt verwijderd, wordt eerst het probleem vastgesteld. Vervolgens bepaalt de vakman welke methode en gereedschap hij nodig heeft. Belangrijk is dat de harde specie heel nauwkeurig uit de muur moet worden gehaald, waarbij de stenen geen schade oplopen. Vroeger was men gedwongen voegwerk uitsluitend met behulp van ambachtelijke methodes te verwijderen. Tegenwoordig is de hamer en beitel vervangen door diverse apparatuur. Door middel van een zaag met een hoog vermogen kan het voegwerk worden uitgeslepen. Het gebruikte zaagblad is afgesteld op de breedte van de voeg, werkt nauwkeurig en veroorzaakt vrijwel geen schade aan de stenen. Deze methode is prima toepasbaar voor de rechte stukken. De machine kan echter niet worden ingezet bij bochten en hoeken in het metselwerk. Doordat de voegen als het ware worden weggeslepen, veroorzaakt deze methode het meeste stof.

Een andere methode is het gebruik van een elektrisch apparaat dat een hakbeweging maakt en waarmee het voegwerk kan worden uitgehakt. Het nadeel van deze methode is dat er snel beschadigingen optreden in de rest van de muur. Voor het verwijderen van voegwerk wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een persluchthamer. Dit apparaat heeft een hogere slagsnelheid maar een geringere slagkracht waardoor schade aan de stenen wordt beperkt. Voor welke methode wordt gekozen hangt af van het soort materiaal waaruit de gevel is opgebouwd en de beschadiging van het voegwerk. De vakspecialist beschikt over de nodige kennis en zal in overleg met u de beste methode bepalen. Laat u adviseren over de mogelijkheden.

Na de verwijdering

Als het voegwerk is verwijderd, moet de gevel opnieuw worden gevoegd. Ook hierover kan de vakman u op deskundige wijze informeren. U kunt aan het bedrijf dat het voegwerk gaat leveren vragen om een proefstuk van het voegwerk te zetten. Zo krijgt u een helder beeld van het eindresultaat en dat voorkomt teleurstellingen.

Wat kost gevelreiniging?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij bedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de totale kosten die u moet maken.